torstai 9. helmikuuta 2012

Rotat evakossa

Kuten joku on saattanut jo Heurekan nettisivuilta lukea, yksi näyttelyhalli on kokonaan suljettu uuden KlimaX-näyttelyn pystytyksen takia. Näyttely avautuu myöhemmin tässä kuussa ja kertoo ilmastonmuutoksesta. Hallissa viritellään nyt kaikenlaista, sillä uuden näyttelyn lattia tulee olemaan veden peitossa: kävijät saavatkin tutustua näyttelyyn lainakumisaappaat jalassa!

Vielä pystytys on kuitenkin työn alla. Koska halli sijaitsee rottakoripallostadionin vieressä, myös rottien korviin on kantautunut poraamisen ääntä ja muuta meteliä. Rottien korvat puolestaan kuulevat jopa ultraääniä, joten päätimme peruuttaa koripallopelit ja siirtää rotat evakkoon hiljaiseen takahuoneeseen. Sisustimme sinne isoimman varahäkin joka meillä on. Rotat tuntuivat ottavan erikoistilanteen varsin rennosti - ehkä antamani koirannappulat ja kuivatut banaanit helpottivat asiaa :) Tältä tilapäinen häkkijärjestely nyt näyttää:

Onervalla näytti kuitenkin olevan tylsää. Syvän huokauksen voi melkein kuulla:


Evakko ei kuitenkaan kestä enää pitkään. Rottakoripallopelit on peruutettu ainakin 10.2. saakka! Ajantasainen tieto kannattaa tarkistaa Heurekan kotisivuilta.

Rakentamisen edistymisestä riippuen rottien pitäisi palata omaan 'toimistoonsa' lähipäivinä. Olen yhdessä muiden rotankouluttajien kanssa tietenkin käynyt päivittäin ruokkimassa tytöt ja siivoamassa niiden häkin. Tänään toin kaikki rotat lisäksi jaloittelemaan rottalaan, jotta saisivat liikuntaa edes parin tunnin ajan. Tytöt olivat varsin vilkkaita ja touhusivat innokkaina kaikenlaista (ne esimerkiksi kiipesivät jatkuvasti läppärini päälle ja kävelivät näppäimistöllä - siitä mahdolliset kiroitusvireet :P)

En viitsinyt vielä aloittaa Minervan koripallokoulutusta, koska tällaisessa erikoistilanteessa koulutus on tuskin kovin tuloksellista. Eläimen pitäisi nimittäin olla koulutettaessa rennossa mielentilassa, ja nyt rotat siis rottalassa ollessaan kuulostelevat valppaasti vieraita ääniä. Pikku-Minervalle on tarpeeksi jännittävää tutustua kahteen uuteen paikkaan, rottalaan ja takahuoneen häkkiin.

Päivän kysymys: mitä mieltä lemmikkinne ovat muutosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti