sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Uusia palloja rotille


Tervehdys blogimme harvalukuiselle mutta kasvavalle lukijakunnalle lumisesta Tikkurilasta! Tänä viikonloppuna rotat saivat uusia pelivälineitä, kun yksi kouluttajista harjoitteli pylväsporakoneen käyttöä.

Rottiemme pelivälineet valmistetaan kierrätysmateriaalista. Keräämme käytettyjen deodoranttipullojen roll on palloja. Heurekan pajan teknikot poraavat niihin reikiä, jotta rotan olisi helpompi tarttua palloon. Pallojen poraus ei ilmeisesti ole pajalaisten suosikkipuuhaa, ja useimmiten tehtävä taitaakin olla työpaikan ruokaketjun pohjimmaisen eli siviilipalvelusmiehen hommaa. :)

Pyysin viikonlopun pajapäivystäjältä luvan porata palloja itse, ja sain ohjeistuksen pylväsporakoneen käyttöön. Työturvallisuuden takia koneita saa tietenkin käyttää vain osaavan henkilön ohjeiden mukaan ja valvonnassa.

Porasin rotille uusia palloja, joita syntyi yhteensä viisitoista kappaletta. Pallot kuluvat käytössä, koska rotat jyrsivät niitä pelien aikana. Poraamattomia deodoranttipalloja meillä on rottalassa varastoituna varmaankin vuosiksi, eli pallot eivät rotilta lopu ihan äkkiä kesken, kunhan vain joku niihin jaksaa porata reikiä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti