torstai 3. helmikuuta 2011

Mainosvideo rotistamme

Marraskuussa rotistamme kuvattiin mainosspotti televisiota varten. Koska emme halunneet perua kaikkia päivän rottakoripallo-otteluita, päädyimme aloittamaan kuvausjärjestelyt vasta iltapäivällä. Ja kuvausjärjestelyt, ne ovat aina haastavia kun mukana on eläviä eläimiä (muitakin kuin ihmisiä siis;P). Ideaalitilanteessa kuvattavien eläinten kanssa ehditään harjoitella muuttuneissa olosuhteissa useamman päivän ajan. Ja muutokset (lamput, äänet, taustapahvit, ylimääräiset ihmiset, mihin aikaan kuvaukset tapahtuvat...) tulisi lisätä asteittain. Jos tällaiseen harjoitteluun ei ole aikaa, on turha syyttää eläintä, mikäli se ei suostu toimimaan niin kuin kouluttaja haluaisi.
Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että meidän harjoittelumme typistyi pahvien asentamiseen muutamaa päivää aikaisemmin rottakoripallokentälle.


Ja ne pahvitkin jouduttiin vaihtamaan vielä viime hetkellä laitojen sisäpuolelle. Onneksi tytöt (eli rottamme) näyttivät olevan sitä mieltä, että pahvi kuin pahvi, turha siitä on hälyä nostaa. Ehkäpä rottien näkövinkkelistä pahvi ja muovinen seinä eivät ole kovin kaukana toisistaan. Lamput sen sijaan olivat kovempi juttu.


Rotat eivät pidä voimakkaasta valosta ja sen takia asensimme niin vähän valoja kuin vain mahdollista.
Valojen takia kameratkin tarkennettiin karvaisen pipon eikä rotan avulla.Pelkäsimme etukäteen, että valot saattaisivat saada pelaajat kieltäytymään kuvauksista. Niinpä valojen asennuksen jälkeen ylimääräiset ihmiset poistuivat Rottalasta ja kouluttaja jäi rottien kanssa tutustumaan muuttuneeseen pelikenttään. Rotat saivat rauhassa tutkia pöytää, jolla koripallokenttä sijaitsee, ja maistella herkkuja, joita kouluttaja antoi. Omassa tahdissaan tytöt yksitellen uskaltautuivat myös kentälle.


Pelaajien huomatessa kentällä voivan pelata aivan kuten ennenkin, alkoi koripallo-ottelu. Onneksi kuvaajatkin olivat suurinpiirtein valmiina ;).


Rottia ei kuitenkaan haluttu rasittaa liikaa kuvausten takia, joten käsimerkein (lasin läpi kun ei oikein kuule sisälle koppiin) kerrottiin heti kun riittävä määrä kuvaa oli saatu yhdestä kuvauskulmasta. Pelaajat olivat välillä hieman ihmeissään kun peliä keskeytettiin ja jatkettiin useamman kerran. Tytöt tuntuivat kuitenkin toteavan (pieni inhimillistäminen sallittakoon), että niin kauan kuin palkka juoksee (riisipalkkiot), niin mikäs tässä on pelatessa. Aina välillä kouluttaja huikkasi ovenraosta kuvaajille kuinka kauan rottia enää sopii peluuttaa, jotta pelaajat eivät ylirasitu.


Yllä olevassa kuvassa voi erittäin tarkalla näkökyvyllä huomata meidän Onerva-rotan, jota kuvataan mainosspottiin katsojaksi. Palkaksi Onerva sai jälleen, kuinkas ollakaan, riisiä!

Valmis mainosspotti löytyy seuraavasta linkistä, nautinnollisia katseluhetkiä:D
http://www.youtube.com/watch?v=8zltdzDiTTo

3 kommenttia:

  1. Älyttömän makee!

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno toi mainospätkä, hauska kattoa AV-alan opiskelijana ja suurena rottahulluna kun molemmat on hirrrrmuisen kiinnostavia aiheita :D! Kyllä kelpaa FB-n seinälle heittää mainos ja käskeä muut kattomaan :)

    VastaaPoista
  3. Lueskelen tätä blogia suht uutena rottaharrastajana ja harmittelen juuri tässä, kun videota ei enää ole. Olisiko se mahdollista nähdä toisesta linkistä nykyään? :)

    VastaaPoista