keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Rottien temppukoulu, osa 1

Asiakkaat kysyvät joskus, millaisia temppuja lemmikkirotalle voisi opettaa. Temppuilu pitää rotan mielen virkeänä ja ne ovatkin erittäin kiinnostuneita kaikista uusista harjoituksista, joita niille keksin.

Helpoimpia temppuja ovat sellaiset, jotka ovat rotalle lajityypillisiä eli sellaisia, joita ne luonnostaankin tekevät ilman ohjausta. Pitkän häntänsä avulla rotat tasapainoilevat usein hyllyn oven päällä tai muulla kapealla pinnalla.

Nuori rottamme Iita oppi nuorallakävelyn noin 10 minuutissa. Houkuttelin Iitaa riisinjyvien avulla nuoratikkaiden päädystä toiseen, kunnes se hoksasi idean ja jatkoi nuorallakävelyä itsenäisesti.Alussa Iita ei tosin halunnut varsinaisesti tasapainoilla nuoralla, vaan vain venytti etukäpälänsä nuoratikkaiden toiselle puolen. Alla Iitan taidonnäyte.


Nuoratikkaat voi helposti rakentaa paksusta hamppuköydestä, jonka päät istutetaan mihin tahansa tukevaan alustaan. Toisinaan Iita kävelee köyttä pitkin itsekseen herkkupalan toivossa.

Millaisia temppuja te olette rotilleenne opettaneet?

1 kommentti:

  1. Tuire Kaimio joskus kertoi yrityksestään opettaa rottia kipittämään köyttä pitkin. Toimeksianto oli tullut mainosfirmalta, joka ehdottomasti halusi rottien kävelevän narun päällä kuten piirretyissä. Ikävä kyllä valtaosa rotista mielummin roikkuu köyden alapuolella selkä maata kohden, kuin tassuttelee köyden päällä. Koulutuksesta oli siten tullut hieman vaativampi prosessi kuin Kaimio oli alunperin arvellut. Ymmärtääkseni haluttu tulos kuitenkin saavutettiin.

    VastaaPoista