lauantai 10. syyskuuta 2016

Koripallokoulun aloitus

Heurekassa rottien koripallokoulu ei koskaan ala suoraan koripalloon ja naksuttimeen tutustumisesta. Koulutuksen onnistumisen kannalta keskeistä on se, että oppilaat saadaan mahdollisimman rentoutuneiksi pöytätasolla, jolla pelikenttä sijaitsee. Tästä kerroimme hieman jo edellisessä postauksessa. Saaliseläiminä rotat suhtautuvat ymmärrettävästi avoimiin tiloihin varautuneesti, sillä ilman suojapaikkoja rotalla on riski tulla syödyksi. Kesyrotille avoimet paikat ovat aivan yhtä jännittäviä kuin villeille sukulaisilleen, vaikka syödyksi tulemisen riski ei enää olekaan todellinen. Tämän vuoksi uusien poikasten kanssa käytetään paljon aikaa siihen, että he oppisivat pöytätason ja pelikentän olevan riittävän turvallisia liikkumiseen ja pelaamiseen. Tässä tärkeänä apuna ovat lauman vanhemmat jäsenet sekä kaikenlainen puuhailu ja herkuttelu pöytätasolla.

Yksi rottien suosima "leikki" pöytätasolla on makupalojen metsästys vesialtaasta. Kun vanhemmat rotat istuskelevat altaassa, uskaltaa jopa arempi poikanen Kanerva kiivetä altaan reunalle.Elli, Säde ja Kanerva herkuttelemassa uima-altaalla

Halla on sen verran rohkeampi, että häneltä onnistuu jopa yksinään altaassa oleskeleminen. Muut laumanjäsenet ovat kuitenkin vain pienen välimatkan päässä Hallasta.


Halla 

Rottien halukkuus kastautua veteen vaihtelee. Osa istuu mieluiten altaan reunalla ja yrittää sieltä käsin saada herkkuja käpäliinsä. Jotkut taas upottavat mieluusti koko päänsä veteen. Uusista Heurekan poikasista Halla on innokkain sukeltelija. Alla Hallan tyylinäyte.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti