tiistai 20. syyskuuta 2016

Talvi tutustumassa koripallokenttäänTalvi 


Uusista poikasista Talvi on erittäin rohkea ja hänen kanssaan pelikenttään tutustuminen on alkanut hyvin. Aikaisemmista postauksista (täällä ja täällä) olemme esitelleet uusia poikasiamme sekä rentoutumisen tärkeyttä pelikentällä ennen koripalloon tutustumisen aloittamista. Kenttään tutustuminen aloitetaan vähitellen, kun poikanen on tottunut uuteen laumaansa. Koska pelikentän laidat ovat korkeat, avaamme pelikentän siten, ettei poikasten tarvitse kiivetä kentälle.Kirjavien joukkue kentällä


Talvin kentälle houkutteluun käytettiin vanhempia konkareita. Kun muu lauma ryntää kentälle kouluttajan kutsuäänen kuullessaan, haluaa poikanen yleensä seurata muuta laumaa. Kentällä poikaselle tarjoillaan palkkioksi rohkeudesta pieniä makupaloja. Tässä kohtaa makupaloilla on kaksi tehtävää: niiden on tarkoitus toimia sekä palkkioina kentälle tulosta että rentouttaa Talvia. Vanhemmat rotat viestittävät Talville, että pelikentällä on turvallista olla, jolloin Talvikin vähitellen rentoutuu. Kun Talvi lisäksi syö samaan aikaan, yhdistyy pelikenttä rentoutumisen lisäksi myös ruokaan.


Aada näyttää mallia, miten pelikentällä voi olla myös yksin


Koulutuksen edetessä pikkurotta uskaltaa piipahtaa pelikentällä myös yksinään, jolloin häntä tietenkin jälleen palkitaan ylimääräisillä makupaloilla. Vähitellen muiden rottien läsnäoloa kentällä ei tarvita. Tällöin poikasen kanssa voidaan alkaa harjoittelemaan naksuttimen yhdistämistä makupaloihin myös pelikentällä ja koripallo voidaan ottaa mukaan harjoitteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti