torstai 1. syyskuuta 2016

Uusia poikasia Heurekassa

Heurekaan muutti heinäkuun lopussa kolme uutta rotanpoikasta. Poikasista Kanerva ja Talvi  tulevat pelaamaan aikanaan kirjavien joukkueessa ja Halla on saanut sopimuksen yksiväristen joukkueeseen. Uusista tulokkaista Kanerva ja Talvi ovat keskenään sisaruksia.


Kanerva

Elokuu on sujunut poikasten totuttamisessa muuhun laumaan, uuteen ympäristöön sekä kouluttajiin. Koulutuksen kannalta on tärkeää, että poikaset tuntevat olonsa rentoutuneeksi myös pelikentällä ja uskaltavat liikkua rohkeasti uudessa kodissaan, Rottalassa. Jännittynyttä eläintä ei saisi kouluttaa, jotta ei tulla vahingossa vahvistaneeksi myös eläimen jännitystilaa. Toisin sanoen jännittyneen rotan kouluttaminen tuottaa myös varuillaan olevan koripallonpelaajan, mikä ei ole tavoitteemme. Tämän takia kouluttajamme ovat käyttäneet paljon aikaa poikasten kanssa seurusteluun ja niiden rentouttamiseen eri tavoin. Koska kesyrotat ovat lauamaeläimiä, ovat aikuiset rotat toimineet korvaamattomana apuna poikasten rohkaisemisessa.Halla

Poikasista Halla ja Talvi ovat erityisen rohkeita ja uteliaita. Kanerva on tarvinnut enemmän aikaa ja tukea kouluttajiltaan. Koulutuksessa on tärkeää edetä sen mukaan, mihin koulutettava eläin on valmis. Kouluttajan tulee tarkkailla koulutettavan elekieltä ja Heurekassa myös rotanpoikasen tunteminen mahdollisimman hyvin auttaa asettamaan kyseiselle poikaselle sopivia tavoitteita.


Talvi

Kanervan kanssa vietetty aika ja hidas eteneminen on jo tuottanut edistysaskelia. Nyt poikanen uskaltaa kiipeillä muiden rottien mukana kouluttajan päällä ja alkuviikosta Kanerva uskaltautui jopa pelikentälle kesken Rottakoripallo-ottelun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti